tisdag 16 mars 2010

Hockeymunstycke till dammsugaren

Vad har egentligen hänt på dammsugarmunstyckefronten? Munstyckena ser ut ungefär lika nu som när dammsugaren uppfanns. Som en piassava där man tagit bort skaftet och stoppat dit sugmojängen. Helt plötsligt blev sopskyffeln överflödig! Jippie! Nytänkandet på området har, jag konstaterat efter en Googling, resulterat i Twinnermunstycket som ser ut som de gamla men är plattare och inte har en massa borst som hindrar dammtussarna att fara in i dammsugaren. Inget dramatiskt med andra ord.

Att röret sitter mitt på munstycket gör att det blir svårare att spela hockey med munstycket. Varför valde man inte den andra typen av sop som förebild där skaftet sitter i ena änden på sopen. Förutom att det funkar kanon att spela hockey med ett sånt munstycke, så finns det ju andra fördelar också. Jämför att svepa en hockeyklubba över golvet med att stå och jucka fram och som man gör idag. Och under soffan sen, där kan man sticka in hockeymunstycket och dra ett drag åt vardera hållet för att avverka hela ytan istället för att som idag stå på knä och dra 100 gånger in och ut och ändå kommer man inte riktigt åt vid benen utan måste dra ut soffan då och då för att få riktigt rent. Hockeymunstycket är däremot smalt så det kan man enkelt sticka in i båda smala och breda springor och bamom ben och sånt och dammsuga rent med. Okej, man måste kanske ha kvar det gamla för att kunna dammsuga mattor ordentligt om man vill det, men de ska ju ändå ut och ruskas eller piskas då och då.

Eftermarknaden för dammsugarmunstycken, från dammsugarsäljarföretagens sida, torde också vara i stort sett obefintlig. När köpte du reservdelar till ditt dammsugarmunstycke sist. Twinnermunstycket har varit lite smarta där eftersom man har glidkuddar som slits och behöver bytas efter en tids användning. Med hockeymunstycket öppnar sig helt nya möjligheter. Om man spelar hockey med munstycket så kommer man obönhörligen att slå i bordsben och annat och det kommer förr eller senare att resultera i att munstycket går sönder och man behöver köpa reservdelar. Med ett smart system för att byta "klubbhuvudet" på hockeymunstycket så att folk själva kan byta och rätt prisbild på reservdelar så kommer det att hända saker med försäljningen där. Kan man sen få kunderna att köpa hockeydammsugare till barn också så kommer de att gå sönder ännu tätare och försäljningen rasar i höjden. Rena vinstmaskinen!

Om det enkelt att byta huvud på hockeydammsugaren så finns det också en marknad för anpassade huvuden. Varför inte i favoritlagens färger så att dammsugarspelarna kan skilja sina "klubbor" från varandra. Då kan dammaren också se vilket lag som är vilket när matchen tätnar.

Varför inte starta en turnering i grannskapet! I morgon kommer jag till dig med min hockeydammsugare och tar en match, så kan du komma till mig till helgen. Man kan hjälpa varandra att dammsuga som en social och fysisk aktivitet som håller en i trim i stället för att dricka kaffe, proppa i sig kaffebröd och bli överviktiga. Rena vinstmaskinen ur folkhälsosynpunkt också.

Tänk vad frisk man kan bli av att tänka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar